Завершено міжнародну культурно-просвітницьку поїздку “Європейська співдружність”

Завершено міжнародну культурно-просвітницьку поїздку “Європейська співдружність”

4-12 травня 2019 року відбулась Міжнародна культурно-просвітницька поїздка “Європейська співдружність” для співробітників закладів культури, освіти, охорони здоров’я й органів місцевого самоврядування до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу.

4 травня ц.р. українська делегація 57 представників закладів культури, освіти й охорони здоров`я розпочала міжнародну культурно-просвітницьку поїздку «Європейська співдружність» у Польщі, де мала можливість ознайомитись з Вроцлавом — мальовничим містом з тисячолітньою історією. Делегації була запропонована екскурсія з метою обміну досвідом та ознайомлення з історичними та культурними пам’ятками міста.

1Українська делегація представників закладів освіти, культури, охорони здоров`я, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у рамках міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Європейська співдружність» мала змогу відвідати міста Берлін, Ганновер, Франкфурт-на-Майні, Дрезден та Вюрцбург у Німеччині — країні контрастів. Для українських представників було проведено екскурсії задля знайомства з адміністративними центрами міст, їх пам’ятками та надбаннями, що мають особливу культурну, історичну і наукову цінність.

2Члени української делегації відвідали Медичний академічний центр – головний госпіталь Амстердаму, а також завітали до медичного музею «Вролік». Музей «Вролік» на базі Амстердамського університету анатомії і ембріології Гарардаса Вроліка має одну з найбільших колекцій людських мутацій у світі. Історія музею починається близько 1900, коли Джерард Вролік і його син Віллем почали збирати колекції зразків. Ця колекція сформувала основу музею. Будівля музею в основному використовується для навчання та досліджень.

3 Українська делегація 8 травня 2019 року відвідала місто Гаага (Нідерланди). Місто знаходиться на заході Нідерландів, біля Північного моря, резиденція нідерландського уряду і парламенту, столиця провінції Південна Голландія та осідок нідерландського короля. У Гаазі розташовані відомі міжнародні правові фундації: Міжнародний суд ООН та Міжнародний кримінальний суд. Делегація ознайомились з культурною й історичною спадщиною адміністративного центру країни, також вивчено питання системи освіти та охорони здоров`я Нідерландів.

Українські представники закладів культури, освіти, охорони здоров`я й органів місцевого самоврядування відвідали місто Брюссель (Бельгія) — столицю Бельгії, де факто столицю Європейського Союзу і центр найбільшої міської агломерації країни. У ньому містяться штаб-квартира військово-політичного блоку НАТО, Ради Європейського Союзу (ЄС), ЄАВК та інших міжнародних організацій. Для делегації була проведена детальна екскурсія з метою ознайомлення з культурно-історичною спадщиною міста.

Українська делегація відвідала Люксембург — столицю Великого Герцогства Люксембург. Є адміністративним і фінансовим центром держави, розташований на півдні країни, на місці з’єднання річок Альзет і Петрус. Місто було засноване в X столітті і розвивалося навколо замку, який був розібраний у 1867 році. Історія міста нерозривно зв’язана з країною — Герцогством Люксембурзьким. У 1994 році старовині квартали і фортифікації міста Люксембурга були віднесені до об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. У 2008 році Люксембург був визнаний найбагатшою країною Європейського Союзу.

Українські представники закладів культури, освіти, охорони здоров`я й органів місцевого самоврядування відвідали Музей гігієни Німеччини в Дрездені. Музей був заснований у 1912 році за ініціативою дрезденського підприємця Карла Августа Лінгнера. У 1911 році Лінгнер був одним з головних організаторів першої міжнародної виставки з гігієни, в якій взяли участь більш ніж 5 000 000 відвідувачів в Дрездені. Доктор Карола Рупрехт, завідуюча інформаційним відділом Музею, привітала українську делегацію та розповіла про історію створення та розвитку музею, його сучасні проекти та задуми.

12 травня 2019 року у місті Краків Павло Горінов, голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», заслужений працівник соціальної сфери України, вручив сертифікати учасникам Міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Європейська співдружність» до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу, що відбулась 4-12 травня 2019 року за участю представників закладів освіти, культури, охорони здоров`я й органів місцевого самоврядування України.

45

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top