Завершено міжнародні культурно-освітні поїздки

Завершено міжнародні культурно-освітні поїздки “Гуманітарно-медична співпраця”

8-17 жовтня, 18-27 жовтня 2017 року відбулись міжнародні культурно-освітні поїздки “Гуманітарно-медична співпраця” до Словаччини, Австрії, Німеччини, Франції, Чехії та Польщі. У поїздках взяли участь близько 150 представників органів управління охороною здоров’я, медичних і навчальних закладів. Під час поїздок організовано зустрічі у медичному факультеті Університету імені Я.Коменського в Братиславі. Під час відвідування медичного факультету, Інгрід Бруцкнерова, заступник декана, професор, разом із колегами розповіли про кредитну систему навчання, можливості вступу для іноземних студентів, проходження інтернатури, стажування та післядипломну медичну освіту. За підсумками презентаційної лекції відбулася жвава дискусія між колегами з України та Словаччині. Від імені Посольства України у Словацькій Республіці членів делегації вітали Станіслав Феськов, перший секретар Посольства та Наталія Береза, перший секретар Посольства.

БратиславаВ Австрії українська група ознайомились з роботою Медичного приватного університету Парацельсус у м. Зальцбург. Віце-ректор, професор Єва Роде, детально розповіла про історію, структуру та діяльність Медичного університету, його клінічні можливості й актуальні дослідження. Члени делегації відвідали лабораторію штучного вирощування клітин. Професор Людвіг Айгнер, розповів про діяльність Інституту молекулярної регенеративної медицини. Братислава2Юрій Токарський, радник-посланник Посольства України в Республіці Австрія, розповів про систему охорони здоров’я Австрії, післядипломну медичну освіту та українсько-австрійське гуманітарне співробітництво. У свою чергу, Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Серце до серця”, подякував австрійській стороні за надану можливість ознайомитися з сучасним досвідом Медичного університету й організації наукових досліджень та Посольству України в Республіці Австрія за організації зустрічі на високому професійному рівні.

У Франції українська делегація відвідала Європейський госпіталь  імені Ж.Помпіду (м.Париж). Лікар Братислава3Департаменту неінвазивних досліджень Микола Мірошник, розповів про організацію роботи медиків у Франції, зокрема у галузі кардіології, продемонстрував медичну апаратуру відділення. Відбувся обмін думками щодо перспектив співробітництва у медичній галузі між Україною та Францією.

У Празі з метою ознайомлення з організацією системи охорони здоров’я Чехії перебували дві делегації Зальцбургпредставників медичних та лікувально-профілактичних закладів України, а також обласних держадміністрацій, які відвідали одну з провідних лікарень міста – Загальну клінічну лікарню в Празі та познайомилися з роботою її відділень, оснащенням, системою фінансування тощо. 

Для українських фахівців за сприяння Міністерства охорони здоров’я Чехії було організовано лекцію на тему «Система охорони здоров’я Чехії», яку прочитав професор Інституту післядипломної освіти у сфері медицини Мірослав Бартак. ПрагаВ ході лекції були наведені важливі статистичні дані, аспекти функціонування в країні страхової медицини, проведено порівняльний аналіз деяких показників Чехії та України. Українську делегацію привітав Євген Перебийніс, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці. За підсумками поїздки Павло Горінов, голова правління ВМГО “Серце до серця” разом із Тетяною Горупович, другим секретарем Посольства України в Чеській Республіці, вручили свідоцтва за участь у міжнародній поїздці.

Окрім змістовних і професійних зустрічей, учасники поїздки мали можливість ознайомитися з культурною спадщиною європейських країн. Поїздку організовано у співпраці з Міністерством культури України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством закордонних справ України за підтримки Посольств України в Словаччині, Франції та Чехії.

Зальцбург2Зальцбург3ПарижПрага2Прага4

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top