Завершилась міжнародна культурно-освітня поїздка з організацією семінару «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфер освіти, культури, соціальної політики»

Завершилась міжнародна культурно-освітня поїздка з організацією семінару «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфер освіти, культури, соціальної політики»

10-18 серпня 2019 року відбулась міжнародна культурно-освітня поїздка з організацією семінару «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфер культури, освіти, соціальної політики» до Польщі, Швеції, Норвегії та Данії. Участь у поїздці взяли 110 представників закладів культури, освіти, охорони здоров`я, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування України.

Міжнародна культурно-освітня поїздка з організацією семінару «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфер культури, освіти, соціальної політики» до Польщі, Швеції, Норвегії та Данії розпочалась з відвідуванням українською делегацією Варшави – столиці Республіки Польща,  де було проведено екскурсію, з метою ознайомлення з культурно-історичною спадщиною міста. Делегація також дізналась багато цікавих фактів, зокрема, що у центрі Варшави побудовано найвужчий у світі двоповерховий будинок. Його ширина 122 см, а висота 9 м. Архітектор Якуб Чесни звів будівлю для письменника Едгара Керета.

общая гданськ11 серпня 2019 року  українська делегація перебуває у Ґданську (Республіка Польща). У рамках перебування члени делегації відвідали Гданський медичний університет, де розпочалась перша сесія міжнародного семінару. Під час семінару виступали Віце-ректор Гданського медичного університету, професор Яцек Бігда, який привітав українську делегацію, розповів про сучасний стан і перспективи розвитку освітньої та медичної галузей Республіки Польща. Також з вітальною промовою виступив Консул консульства України в Ґданську Віталій Максименко, який розповів про українсько-польське співробітництво у різних сферах гуманітарної політики. Між учасниками заходу відбулась жвава дискусія, обговорено питання двосторонньої українсько-польської співпраці у сферах культури, освіти й охорони здоров`я. Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», вручив Подяки представникам польської сторони за сприяння в організації міжнародного семінару.

Українська делегація також відвідала столицю Королівства Швеція – Стокгольм. Учасники поїздки общая стокгольмознайомились із системами освіти, охорони здоров`я та соціальної політики Королівства, а також з культурною та історичною спадщиною країни. Королівство Швеція – країна розташована в Північній Європі, у східній частині Скандинавського півострова (між Скандинавськими горами та Балтійським морем). Межує на заході з Норвегією (1619 км) і на північному сході з Фінляндією (586 км), на півдні по морю – з Данією. Адміністративно-територіальні одиниці Швеції об’єднано в три регіони, нараховується 21 провінція. За державно-територіальним устроєм Швеція – унітарна держава, за змістом правління – конституційна, за найбільш впливовим суб’єктом державної влади – парламентська, за формою правління – монархія. Державний устрій Королівства Швеція визначається Конституцією й іншими основними законами, такими як: закон про форму державного правління, положення про Риксдаг, закон про престолонаслідування і закон про свободу друку.

общая осло14 серпня 2019 року українська делегація перебувала у столиці Королівства Норвегія – місті Осло. Королівство Норвегія – північноєвропейська держава на Скандинавському півострові, загальною площею 385,25 тис. км² (69-те місце у світі). Окрім материкової частини Норвегії належить арктичний архіпелаг Шпіцберген та острів Ян-Маєн на межі Ґренландського і Норвезького морів, острів Буве у Південній Атлантиці. Норвегія — суверенна демократична парламентська конституційна монархія унітарного устрою. У Норвегії державна влада розділена між Парламентом, Королем і Верховним судом. Король – Гаральд V, Прем’єр- міністр – Ерна Солберг. Норвегія поділяється на 19 фюльке (губерній), що об’єднуються в 5 основних неофіційних регіонів.
Столиця Норвегії та резиденція уряду – Осло. Норвегія входить до Скандинавського паспортного союзу і пов’язана з Шенгенською діяльністю ЄС.
Починаючи з 2009 року, Норвегія очолює список країн за Індексом людського розвитку. Для українських представників було проведено екскурсію задля знайомства з адміністративним центром міста, його пам’ятками та надбаннями, що мають особливу культурну, історичну і наукову цінність.

общая гетеборгуниверситетДелегація з України у складі 110 осіб відвідала Гетеборзький університет (Королівство Швеція). Українську делегацію особисто привітала Віце-канцлер – Глава Гетеборзького університету, професор Єва Вібер і презентувала систему освіти Королівства Швеція, розповіла про історію університету, його структуру, сучасні проекти та міжнародні програми співпраці. До присутніх також звернулась Катерина Тимінська, другий секретар Посольства України в Королівстві Щвеція, яка розповіла про українсько-шведське співробітництво у культурно-освітній і гуманітарній сферах, а також подякувала керівництву Гетеборзького університету за прийом української делегації. У свою чергу, Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», заслужений працівник соціальної сфери України, вручив Подяку від імені Організаційного комітету пані ректору Єві Віберг за підтримку та сприяння в організації міжнародного семінару.

Гетеборзький університет – державний вищий навчальний заклад у Швеції, що почав свою діяльність у 1891 році. Університет є найбільшим у Скандинавії та входить у топ десять кращих університетів Швеції, а також посідає почесне місце у світовому рейтингу вищих навчальних закладів.

с консуломСьогодні в Гетеборзькому університеті навчається близько 47500 студентів та 6000 співробітників. Всього є 39 відділень, що мають у своєму розпорядженні значну дослідницьку базу та можуть запропонувати безліч цікавих програм і курсів. Дослідженнями займаються фахівці й аспіранти, яких тут близько двох з половиною тисяч.

17 серпня 2019 року українська делегація у складі 110 осіб – представників закладів культури, освіти, охорони здоров`я, органів місцевого самоврядування  у рамках міжнародної культурно-просвітницької поїздки відвідала місто Краків – адміністративний центр Малопольського воєводства, друге за величиною та кількістю мешканців місто у Польщі після Варшави. У 1978 році організація ЮНЕСКО внесла краківське Старе Місто разом із Вавелем і дільницями Казімєж і Страд до першого списку найцінніших пам’яток світової культурної спадщини. У 2000 році Краків було обрано культурною столицею Європи.

За підсумками поїздки Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», заслужений працівник соціальної сфери України, вручив сертифікати учасникам Міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфер культури, освіти, соціальної політики» до Польщі, Швеції, Норвегії та Данії.

4 организатора гданьскобщая норвегия

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top