Завершено міжнародну культурно-просвітницьку поїздку

Завершено міжнародну культурно-просвітницьку поїздку “Європейська співдружність”

11-19 квітня 2019 року відбулась Міжнародна культурно-просвітницька поїздка “Європейська співдружність” для співробітників закладів культури, освіти, охорони здоров’я й органів місцевого самоврядування до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу.

а2Під час культурно-освітньої поїздки українська делегація представників закладів охорони здоров`я, освіти та культури побувала у Медичному академічному центрі – головному госпіталі Амстердаму та відвідала медичний музей «Вролік». Колекція медичного музею «Вролік» Академічного медичного центру збиралась у кінці 18 століття і першої чверті ХХ століття, фокусується на нормальному будівництві тіла і розвитку людини. Колекція музею «Вролік» відповідає на наступні питання: як людина виглядає з середини; як органи і частини тіла людини побудовано і де вони розташовані; робота м’язів і кровоносних судин та багато інших.

Українська делегація представників закладів охорони здоров`я, освіти та культури відвідала місто Гаага (Нідерланди), де ознайомились з культурною й історичною спадщиною адміністративного центру країни, також вивчено питання системи освіти та охорони здоров`я Нідерландів. Також делегація відвідала Франкфурт-на-Майні (Frankfurt am Main) — місто в Німеччині. Найбільше місто землі Гессен. Населення міста становить понад 670 000 мешканців. З середніх віків Франкфурт належить до значних міських центрів Німеччини. Перша згадка про місто датується 794 роком. Під час перебування у місті членам делегації також було окреслено питання освіти, культури й охорони здоров`я федеративної землі; місто Вюрцбург, на півдні Німеччини, на північному-заході землі Баварія. Під час археологічних розкопок в місті, були знайдені сліди кельтських будівель приблизно 1000 року до нашої ери. Перші документальні свідчення про місто датуються 704 роком; Дрезден – столицю німецької Саксонії і найстаріше її місто, що століттями служило резиденцією королів. Дрезден славиться на всю Європу своєю неперевершеною архітектурою, багатими мистецькими й історичними скарбами. Крім того, завдяки вдалому розташуванню на річці Ельбі місто придбало славу «Саксонської Флоренції» і вважається одним з найкрасивіших у Німеччині.

а418 квітня 2019 року українська делегація 100 представників закладів охорони здоров`я, освіти, культури й органів відвідала Німецький музей гігієни (музей медицины) у Дрездені.
Доктор Карола Рупрехт, завідуюча інформаційним відділом Музею, привітала українську делегацію та розповіла про історію створення та розвитку музею, його сучасні проекти та задуми.
Музей засновано як центр гігієни людини в 1912 після I Міжнародної виставки гігієни (1911) Карлом Августом Лінгнером, німецьким підприємцем і виробником, який представив перший ополаскувач ротової порожнини Odol. У той час необхідно було поліпшити здоров’я бідних людей шляхом відкриття нових шкіл і лікарень. У музеї можна отримати знання про людську анатомію, здорове харчування, особисту гігієну та збереження здоров’я. Візит до музею відбувся в рамках організації Міжнародної культурно-освітньої поїздки «Європейська співдружність», що проходить з 11 по 19 квітня 2019 року до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу.

а819 квітня 2019 року українська делегація 106 представників закладів освіти, культури й охорони здоров`я відвідала Ягелонський університет у рамках міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Європейська співдружність» до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу. Клаудіа Кардись, спеціаліст відділу промоції Департаменту комунікацій Ягелонського університету в Кракові, зробила презентацію вищого навчального закладу. Зокрема у доповіді йшлося, що Ягелонський університет у Кракові – найстаріший університет Польщі й один з найстаріших в Європі, де навчання відбувається на 16 факультетах і вивчаються гуманітарні, медичні, соціальні, математичні та природничі науки. Престиж університету як в Польщі, так і за кордоном ілюструється його широко визнаними науковими досягненнями. Вчені та лікарі з медичного факультету Ягелонського університету проводять прикладні дослідження, наприклад, в області кардіохірургії, урології та неврології, що часто призводять до розробки нових методів лікування, результати яких опубліковано в деяких з найпрестижніших міжнародних журналах. Під час візиту до Університету відбулась жвава дискусія між українськими та польськими колегами.

а7По завершенню зустрічі в Університеті, Павло Горінов, голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», заслужений працівник соціальної сфери України, у головній залі (зала Вченої ради) Ягелонського університету в Кракові вручив сертифікати учасникам міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Європейська співдружність» до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу, що відбулась з 11 по 19 квітня 2019 року за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров`я України, Музею гігієни Німеччини в Дрездені, Музею «Вролік» Медичного академічного центру Амстердама, Ягелонського університету в Кракові. Керівник організації Павло Горінов, асистент кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету Національного авіаційного університету, заслужений працівник соціальної сфери України, акцентував увагу потужності української вищої освіти, нових можливостях в українсько-польському співробітництві у галузі вищої освіти, культурі й охороні здоров`я, молодіжній політиці та подякував польським колегам за професійну зустріч і вельми гостинний прийом, учасникам поїздки – за активну, професійну участь і побажав здоров`я, успіхів і творчості!

а3а5а6а8

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top