Українсько-балтійська гуманітарно-медична співпраця триває

Українсько-балтійська гуманітарно-медична співпраця триває

14-21 травня 2017 року відбулась міжнародна культурно-освітня поїздка «Гуманітарно-медична співпраця», в якій взяли участь 40 представників регіональних лікарень, вищих навчальних закладів, провідні  фахівці медичної та культурно-освітньої сфери. Поїздку організовано Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» у співпраці з Литовським національним центром крові, Литовською громадською організацією «Від серця до серця», Естонським фондом міграції та євроінтеграції, за підтримки Міністерства культури України,  Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства України в Литовській Республіці, Посольства України в Латвійській Республіці, Посольства України в Естонській Республіці.

центр кровиПід час перебування у Литовській Республіці українська делегація відвідала Литовський національний центр крові, директор якого Іоанна Бікульчєне, презентувала діяльність закладу, роботу його відділень і лабораторій, відповіла на питання щодо системи охорони здоров’я Литви. Учасники делегації крім відвідування закладу, мали можливість «пройти шлях донора», здати кров (5 осіб скористалися цією можливістю) і отримати сертифікат, що засвідчує здачу кров в Литві вперше.  У заходах взяв участь секретар Посольства України в Литовській Республіці Дмитро Серов, який привітав українську делегацію та побажав приємного та цікавого перебування в Литовській Республіці.

Крім того, українська делегація відвідала Міністерство охорони здоров’я Литовської Республіки. Ріма Вайткєне, директор Департаменту стратегічного планування Міністерства охорони здоров’я Литви, разом із колегами лікарняних кас розповіла про систему охорони здоров’я Литви, актуальні і перспективні напрямки розвитку литовської медицини, досягнення і проблемні моменти галузі.

У Латвійській Республіці українська делегація відвідала Університетську клінічну лікарню імені Паула Страдиня, в якій присутніх привітав головний лікар Арнольд Атіс Вейнбергс, а також презентував діяльність закладу, розповів про особливості системи охорони здоров’я Латвійської Республіки.  Представники української групи відвідали відділення лікарні: онкології, неврології, кардіології, хірургії та інші. У заходах взяла участь Тимчасовий повірений у справах України в Латвійській Республіці Аліса Подоляк.ида-вируская-2

таллиннская региональнаяВ Естонській Республіці українська делегація відвідала Північно-Естонську регіональну лікарню й Іда-Віруську центральну лікарню. У регіональній лікарні директор з медсестринської справи Олексій Гайдаєнко, зробив презентацію лікарні, відповів на питання щодо загальної системи охорони здоров’я Естонії та безпосередньої роботи закладу. Члени делегації відвідали відділення лікарні, мали можливість поспілкуватися зі своїми зарубіжними колегами. В Іда-Віруській центральній лікарні Тармо Баклер, голова Правління, також презентував діяльність лікувального закладу. Члени української делегації відвідали відділення лікарні: хірургії, реанімації, екстреної допомоги тощо.

Крім насиченої, змістовної та цікавої програми у медичних закладах, учасники поїздки мали можливість ознайомитися з культурною спадщиною, історією, мальовничими краєвидами міст Вільнюс, Тракай (Литва), Рига (Латвія), Таллінн (Естонія), Гельсінкі (Фінляндія), Люблін (Люблін).

Наприкінці поїздки голова Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» Павло Горінов, вручив учасникам свідоцтва про участь у міжнародній культурно-освітній поїздці та побажав успіхів у роботі, прагнення розвиватися та можливостей мандрувати у подальшому.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top