Завершилась міжнародна культурно-освітня поїздка

Завершилась міжнародна культурно-освітня поїздка “Я – європеєць”

У рамках спільної діяльності Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» та Литовської громадської організації «Від серця до серця» за підтримки Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України та Посольства Литовської Республіки в Україні з 19 по 23 червня 2016 року відбулась міжнародна культурно-освітня поїздка «Я – європеєць» до Литви та Польщі.

Учасниками поїздки стали діти-переможці та учасники ІІІ Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць», переможці Міжнародного українсько-литовського конкурсу малюнків «Здай кров заради життя», представники районних, міських державних адміністрацій, співробітники лікувально-профілактичних закладів, студенти вищих навчальних закладів, представники громадських організацій. Мета поїздки – сприяння дружнім зв’язкам і зміцненню взаємодії між різними представниками медико-гуманітарної, культурно-освітньої сфери з різних регіонів України та зарубіжних країн.

У литовському місті Вільнюс учасники поїздки ознайомились з роботою Литовського національного центру крові, директор якого, Іоанна Бікульчєне, запропонувала українським лікарям та бажаючим дорослим спробувати себе у якості донорів, а дітям – перевірити рівень гемоглобіну та дізнатися свою групу крові. П’ятеро добровольців, які виявили бажання здійснити цю процедуру, мали змогу повністю пройти процес реєстрації, перевірки стану здоров’я і, безпосередньо, здачі крові. Прізвища усіх українських донорів занесли до європейського реєстру донорів.

Також представники української делегації відвідали Вільнюський національний університет, де відбулася презентація його діяльності англійською мовою. Студентам та учням надали інформацію щодо співпраці та обміну українських ВНЗ з цим закладом, а також ознайомили з умовами вступу до нього. На екскурсії всі бажаючі завітали до найцікавіших аудиторій університету, бібліотек та навіть до колишньої обсерваторії. Крім того, учасники побували у резиденції литовських князів, величному замку, який знаходиться у місті Тракай. У Польщі учасники відвідали міста Люблін та Варшаву, де познайомилися зі стародавньою та новітньою історію цих міст, а також дізналися чимало цікавих і захоплюючих фактів зі спільної історії України та Польщі.

За підсумками поїздки, Карпенко Тамара, член правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», вручила кожному її учаснику свідоцтва про участь у міжнародній культурно-освітній поїздці.

я европеец3я европеец4я европеец2

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top